IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ямбол ще търси заем да приключи обновяването на центъра на града

Плановете на кмета са да бъдат изтеглени 2,2 млн. лева нисколихвен кредит от Фонд „Флаг”

09:18 | 05.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ямбол ще търси заем да приключи обновяването на центъра на града

Община Ямбол ще търси заем, за да финализира проекта за обновяване на центъра на града, съобщава БНР. Плановете на кмета Георги Славов са да бъдат изтеглени 2,2 млн. лева нисколихвен кредит от Фонд „Флаг” със срок за връщане до 24 месеца.

Проектът за обновяване на центъра на Ямбол е на стойност 10 млн. лева. Той се финансира по ОП „Регионално развитие”. През последните два месеца обаче работата по него е спряла, тъй като общината няма необходимите средства. Проектът трябва да бъде приключен през август.

Кметът на Ямбол обяснява, че тегленето на заема е стандартна процедура и няма да натовари местния бюджет. Славов допълни, че след като бъде отчетено изпълнението на дейностите държавата ще възстанови вложените средства и така общината ще може да възстанови и заема.

Националното радио допълва, че идеята за искането на нисколихвен заем от Фонд „Флаг” ще бъде обсъдена публично на 7 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още