IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков обсъди с "Транснефт" финансирането на "Бургас-Александруполис“

Дискутирани са и въпроси, свързани с екологичната сигурност на проекта за петролопровода и перспективите за развитие

17:39 | 22.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Дянков обсъди с "Транснефт" финансирането на "Бургас-Александруполис“

В Министерството на финансите вчера и днес се проведоха срещи между екипа от българска страна и руска делегация, ръководена от вицепрезидента на „Транснефт” Михаил Барков и изпълнителния директор на „Транс Болкан Пайплайн” Владислав Емилианов, партньори в проекта за изграждане на нефтопровода „Бургас – Александруполис”, съобщиха от Министерството на финансите.

На срещата, инициирана от руските партньори, министърът на финансите Симеон Дянков и българският екип са били запознати с текущото състояние на проекта. Барков е представил осъществяваните към момента дейности по проекта, възникналите проблеми по неговата реализация и перспективите за развитие.

По време на разговорите са дискутирани въпроси, свързани с екологичната сигурност на проекта и възможностите за финансиране на изпълнението му.

Представителите на руската делегация са отправили покана в отделна среща да представят на българския екип по-подробна презентация относно предложения от тяхна страна модел на финансиране на проекта и тя е приета от българската страна.

В проекта за изграждане на нефтопровода „Бургас – Александруполис” българската държава участва чрез „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис – БГ” ЕАД. Дружеството е еднолична собственост на държавата и притежава 24,5 на сто от капитала на „Транс Болкан Пайплайн”, която от своя страна е ангажирана с изпълнение на дейности по проучването, проектирането, строителството и експлоатацията на нефтопровода Бургас-Александруполис.

На 16 юли 2010 г. приключи процесът по пререгистрация и структуриране на органите на управление на „Проектна компания нефтопровод Бургас–Алексанадруполис-БГ” ЕАД.

Органът, упражняващ правата на държавата в дружеството, е министърът на финансите, сформиран е и екип от експерти за консултации по проекта.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
milenkk
преди 13 години
То и в мексиканския залив БП бяха много сигурни ама сега последиците са катастрофални
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още