IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екооценката за Бургас - Александропулис все още не е внесена

Крайният срок за това е последния работен ден на февруари

17:27 | 26.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Екооценката за Бургас - Александропулис все още не е внесена

Оценката на влиянието върху околната и социалната среда (ОВОСС) на нефтопровода „Бургас-Александруполис” все още не е внесена, заяви днес в Разлог министърът на околната среда и водите Нона Караджова. 

Тя очаква екооценката ще бъде представена в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в понеделник. Крайният срок за това е последния работен ден на февруари.

Ако информацията в нея за въздействието на нефтопровода „Бургас-Александруполис” върху околната среда не е достатъчна, тя ще бъде върната още веднъж за преработка, допълни още екоминистърът.

Нона Караджова припомни, че екооценката е била върната за преработка заради съществени пропуски в нея, като липсваща информация какво ще се случи при евентуален нефтен разлив в бургаския залив.

Липсвала е също така подробна информация за възможностите нефтът да бъде разтоварван в пристанище.

След като оценката на въздейтвието върху околната среда бъде внесена, МОСВ трябва да оцени в рамките на един месец качеството на предоставената информация. Ако тя е достатъчна, ще се пристъпи към общественото обсъждане на проекта за нефтопровода.

Руският министър на енергетиката Сергей Шматко заяви вчера, че Русия вече не залага на проекта "Бургас-Александруполис" и е готова да излезе от него, въпреки че продължава да го смята за икономически целесъобразен.

Всички новини за петролопровода "Бургас-Александруполис" може да следите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още