IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени избора на фирма за поддръжка на агрорегистър

"Геоинженеринг" ООД е избрана за изпълнител от агроминистерстнвото, без да са спазени основни изисквания на обществената поръчка

15:49 | 10.05.11 г.
КЗК отмени избора на фирма за поддръжка на агрорегистър

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени заповед на главния секретар на Министерството на земеделието и храните, с която „Геоинженеринг” ООД е избрана да поддържа технически картата на възстановената собственост на земеделските имоти, съобщиха от комисията.

Изборът е извършен след проведена обществена поръчка с предмет „Услуги за извършване на технически дейности за поддържане на картата на възстановената собственост (КВС) до предоставяне поддържането на КВС на АГКК по реда на (Закона за кадастъра и имотния регистър)”.

Проверката на КЗК показала, че към момента на оценяването на офертите са допуснати предложения с изтекъл срок на действие.

Установено е и противоречие между два документа от офертата на класирания на първо място "Геоинженеринг” ООД  и ползването на подизпълнител, за което дружеството е следвало да бъде отстранено от по-нататъшно участие в процедурата.

Въпреки че преписката по настоящата обществена поръчка е обжалвана веднъж през 2010 г. и е върната на възложителя за повторното оценяване на офертите, незаконосъобразно е определен нов състав на оценителната комисия,без да е налице нова процедура, се посочва в мотивите на КЗК.

Въз основа на проверката КЗК връща преписката на министерството, като задължава администрацията да продължави процедурата от етап проверка на допустимостта на подадените оферти, като се спазят указанията й.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още