IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евгени Ангелов ще представлява малкия бизнес в ЕС

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма е определил своя заместник за посланик на България

17:40 | 20.05.11 г.
Евгени Ангелов ще представлява малкия бизнес в ЕС

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов е назначен от министър Трайков за посланик на малките и средните предприятия (МСП) за България, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Ангелов ще бъде представен официално заедно с посланиците на МСП от другите държави членки на ЕС, на конференция в Будапеща на 24 и 25 май т.г.

Във форума ще участва зам.-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни, както и посланикът на ЕС за МСП Даниел Кайеха Креспо.

Като посланик зам.-министър Ангелов ще координира политиката по отношение на малкия и средния бизнес и предприемачеството между българското министерство, останалата централна администрация и местната власт.

Той ще следи и за прилагането на принципите на европейската стратегия за МСП SBA (Small business  act) в национален план, особено на правилото «Мисли първо за малките», съобщиха още от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още