IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иран ще внася модела Voleex C10 на Литекс Моторс

Сред другите чужди ключови пазари на завода в Ловеч ще бъдат Великобритания, Норвегия и Швеция

17:11 | 24.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Градският модел Volex10. <em>Снимка:&nbsp;Great Wall Motors &nbsp;&nbsp;</em></p>

Градският модел Volex10. Снимка: Great Wall Motors   

Иран планира да започне внос на два модела китайски автомобили през следващите няколко месеца. И двата модела ще са производство на Great Wall Motors Auto Manufacture Company, предава иранската информационна агенция ISNA.

Иранската компания Rhine Auto Manufacture Company, подразделение на автопроизводителя Kerman Motors, която си партнира с корейския концерн Hyundai за производството на седаните Avante и Verna, ускорява плановете си за сътрудничество с Great Wall.

Voleex C10, един от седаните, които ще се изнасят за Иран, сега започва да се произвежда от китайската корпорация в нейния завод в България, пише ISNA. Другият модел на марката - Voleex C30, също ще се внася в арабската страна. 

Основаната през 1976 г. Great Wall Motors е била избрана от иранците като най-голям производител на модели с два диференциала. Корпорацията произвежда по около 500 000 седана годишно, но през миналата година производството е спаднало до по-малко от 400 000 коли.

Междувременно по време на автомобилното изложение в Гуанджоу маркетинг директорът на Great Wall Motors Уан Шъхуей е заявил, че пазарът във Великобритания е ключов за автомобилите, които ще се произвеждат в Ловеч.

"Заводът е почти завършен и ние сме готови да стъпим на големите европейски пазари като Великобритания, Норвегия и Швеция. Колкото по-бързо стане това, толкова по-добре".

Предприятието в Ловеч трябва да заработи на пълни обороти през месец февруари 2012 година, припомня Automedia.bg. Първоначално от него ще излизат по около 8 000 автомобила годишно, предназначени най-вече за пазарите на България, Румъния и Турция.

До 2015 г. производството трябва да бъде увеличено до 50 000 автомобила годишно, които ще се предлагат на пазарите в целия ЕС.

Моделите, които ще се произвеждат в новото предприятие в Ловеч са компактният Voleex C10, SUV-то Hover H5 и пикапът Steed.

Great Wall Motors продава автомобилите си на африканския, австралийския, руския и европейския пазар, както и в Близкия Изток, Южна Америка и Северна Африка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
slavkovrr
преди 12 години
А това прочетели го ? : Иранската компания Rhine *** Manufacture Company, подразделение на автопроизводителя Kerman Motors, която си партнира с корейския концерн Hyundai за производството на седаните Avante и Verna, ускорява плановете си за сътрудничество с Great Wall.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
cobos4e
преди 12 години
Струва ми се че в Иран ще ударят на камък. Ето какво бълва те http://***.ikco.com/En/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още