IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат касовите апарати на автобусните превозвачи да имат връзка с НАП

Целта е да се избегне укриването на приходи и неплащане на данъци

14:50 | 13.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Предлагат касовите апарати на автобусните превозвачи да имат връзка с НАП

При превоз на пътници по градски, междуселищни и международни автобусни линии да се издават билети от фискални устройства, свързани с Националната агенция за приходите (НАП).

Това предвиждат промени в Закона за автомобилните превози, които правителството прие на днешното си заседание и предлага да бъдат утвърдени от Народното събрание, съобщи правителствената пресслужба.

Целта е чрез засилване на контрола върху документирането и отчитането на дейността на автомобилните превозвачи да се предотврати отклонение от данъчно облагане, са аргументите на вносителите на предложението.

Предлаганата промяна не засяга превоза на пътници, закупуващи си карти за пътуване за определен период, отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценните книжа.

Предвижда се и въвеждане на задължителни минимални реквизити, които трябва да съдържат билетите, използвани за превози на пътници по градски, междуселищни и международни линии.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още