IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоминистерството одобри проект за водната инфраструктура на Благоевград

Проектът е за близо 7 млн. лв. и се финансира по програма "Околна среда"

17:46 | 29.06.12 г.
Екоминистерството одобри проект за водната инфраструктура на Благоевград

Министерството на околната среда и водите одобри проект за ремонта на пречиствателната станция в Благоевград на стойност 7 млн. лв., съобщиха от екоминистерството. 

Проектът е част от серия инвестиции в града, благодарение на които в града са били изградени 27 километра водопроводна мрежа. Финансирането е по оперативна програма „Околна среда“. 

"Това е една инвестиция, която е предназначена за 50 години напред. Тя стана възможна благодарение на значителните средства на европейските програми, от националния бюджет на страната, както и от приноса на общините", заяви при подписването на договора екоминистърът Нона Караджова.

От пускането на пречиствателната станция за отпадъчни води на Ботевград през 2009 г. станцията не осигурява цялостно пречистване на водите. С приключването на инвестицията ще се изградят съоръжения за пречистване на азота и фосфора от отпадните води.

В Югозападния район на страната договорените средства в сектор "Води" по оперативната програма вече достигат 454 млн. лв., което е 20,6 % от общата сума на договорените средства в сектора (2,2 млрд. лв.). Изплатените средства са в размер на 62 млн. лв., което е 27 % от общата сума на изплатените 349 млн. лв. за водната инфраструктура.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още