IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва модернизацията на градския транспорт в Пловдив с европейски пари

Общината в Пловдив планира да въведе електронно управление на градския транспорт и да построи нови близо 50 км велоалеи

17:10 | 02.07.12 г. 1
<p>
	Кметът на Пловдив Иван Тотев (вляво) подписва договора за модернизацията на градския транспорт в присъствието на министър Лиляна Павлова (в средата) и ръководителят на управляващия орган на програмата за регионално развитие Деница Николова (вдясно). Снимка: БТА</p>

Кметът на Пловдив Иван Тотев (вляво) подписва договора за модернизацията на градския транспорт в присъствието на министър Лиляна Павлова (в средата) и ръководителят на управляващия орган на програмата за регионално развитие Деница Николова (вдясно). Снимка: БТА

Община Пловдив и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) подписаха днес договора за интегрирания градски транспорт на Пловдив, предаде БТА.

Безвъзмездната финансова помощ, която общината във втория по големина български град ще получи за модернизирането на градския транспорт, е над 44,3 млн. лева.

Проектът за интегрирания градски транспорт на Пловдив ще се осъществява в период от 36 месеца. Предвижда се да бъде въведено електронно управление на градския транспорт, както и да бъдат изградени нови 48 километра велоалеи.

Около 600 млн. лева от европейско и национално съфинансиране ще бъдат инвестирани за подобряването на градския транспорт в Бургас, София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Русе, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя припомни, че с подписването на договорите за модернизирането на градския транспорт в най-големите български градове почти ще бъде изчерпан финансовият ресурс по оперативната програма "Регионално развитие".

Спестеният ресурс от отделните мерки на програмата ще бъде насочен в общ бюджет, който ще се ползва приоритетно за подобряване на градската среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
stdmv
преди 11 години
Ще строим велоалеи... За целта са мобилизирани двама "майстори" с баки боя....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още