IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията за приватизация продаде "Техноекспортстрой" за 51 млн. лв.

Новият собственик на държавното дружество е компанията "АТ Инженеринг 2000", съобщават от агенцията

13:37 | 05.09.12 г.
Агенцията за приватизация продаде "Техноекспортстрой" за 51 млн. лв.

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) днес подписа договор за продажбата на държавното строително дружество "Техноекспортстрой", съобщиха от ведомството. 

Купувачът "АТ Инженеринг 2000" е заплатил сумата от 51 млн. лв. срещу пълния комплект акции на строителната компания, която беше пусната за продажба още от началото на годината.

Припомняме, че агенцията проведе 2 неуспешни опита да продаде държавната компания. "АТ Инженеринг 2000" всеки път купуваше тръжни документи за участие в процедурите, без да се стига до обвързваща оферта.

Новият собственик на дружеството се задължава за срок от 3 години от датата на придобиване на собствеността върху продаваните акции да запази основния предмет на дейност на "Техноекспортстрой".

Освен това в следващите три години той не трябва да "инициира или подкрепя, пряко или непряко, ликвидация или преобразуване на дружеството по смисъла на Търговския закон", посочва се още в договора за покупка.

Очаквайте подробности!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още