IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летище София очаква ръст на печалбата за 2012 г. с близо 10%

Ръстът се дължи на увеличения обем превозвани карго пратки, коментира директорът на аеропорта Веселин Пейков

10:48 | 17.12.12 г.
Летище София очаква ръст на печалбата за 2012 г. с близо 10%

Летище София очаква ръст на печалбата си за 2012 г. от 9,5 % над планираната по бизнес плана на авиотерминала за годината. Това заяви в интервю за БТА изпълнителният директор на Летище София Веселин Пейков.

По думите на Пейков този ръст ще бъде реализиран главно заради големия брой на карго пратки, обработени през тази година. Изпълнителният директор заяви, че от началото на 2012 г. се наблюдава значителен ръст в превозеното и обработеното карго. Най-голямо е увеличението при пощенските пратки със специализирани полети - 17% спрямо миналата година.

През 2012 г.  летището отчита и с 8% повече полети на годишна база от сегмента "бизнес авиация".

Същевременно се наблюдава намаляване на броя на туристите, пътуващи с чартърни полети, което по думите на Пейков е билоспоред предварителните очаквания.

"Въпреки отчетения спад от 7 на сто при осъществените кацания и излитания, характерен като цяло за индустрията през последните месеци, броят на обслужените пътници се запазва на нивото от миналата година", обяснява Пейков.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още