IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалната пенсия за старост става 110 лв.

Увеличението от 10 лева влиза в сила от април 2013 г., решиха министрите

14:04 | 19.12.12 г. 4
Социалната пенсия за старост става 110 лв.

Размерът на социалната пенсия за старост се увеличава от 100 лв. на 110 лв. от 1 април 2013 г., реши на днешното си заседание Министерският съвет, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Решението ще доведе до увеличаване на размерите на пенсиите, несвързани с трудова дейност, които се определят от този размер (пенсия за военна инвалидност, пенсия за гражданска инвалидност, социална пенсия за инвалидност и персонална пенсия).

Увеличението на социалната пенсия за старост ще доведе също така до повишаване и на добавките, които се определят като процент от нея.

Съгласно приетия бюджет на Държавното обществено осигуряване (ДОО), останалите пенсии се увеличат от 1 април диференцирано, като средният процент на повишението е 9,3%.

Най-много – с близо 10 на сто, ще нараснат пенсиите, отпуснати до 31-ви декември 2009 г., а най-малко – с малко над 2%, ще се увеличат пенсиите на хората, които са се пенсионирали през настоящата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
бай Промо
преди 10 години
И това що за социална справедливост може да бъде. Един човек който е бачкал 25-30 год. да взема 150 лв., а някакъв който е източвал бюджета цял живот и с нищо не е допринесъл за благоденствието на сънародниците си и за развитието на страната и на икономиката да бъде възнаграден със 110 лв. само защото е пребивавал под формата на платен паркинг на тази територия (като си е укривал системно доходите защото явно и очевидно няма как да е доживял до 65 год. без никакви доходи).Да не говорим, че в момента такива *** трошат нашите пенсии и ние дето бачкаме толкова години за тази територия някой ден може да осъмнем на сухо и без тези 110 лв. ... както са тръгнали нещата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Къде бил прословутия излишък на социалистите! Как можело така бързо да се изхарчи!? Е те така. Те са специалисти!:D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Затруднявали се да плащат заплати а !?? Плачат за Станишев а!? :D:D:D Ааах ах мишки с мишки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
............. България е на 38-о място, като от страните в ЕС единствено Полша е пред нас на 17-о място с малко над средно 4 млрд. долара, изнасяни от страната всяка година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
по 110 лв на на всеки обикновен човечец ! А вижте оплакващия се бизнес как е грабил през годините. Изобщо не вярвайте на крокодилските им сълзи!"Средно по 1,585 млрд. долара "мръсни пари" са напускали България в периода 2001-2010 г. към офшорни сметки и територии със статут на данъчен рай, пише базираният във Вашингтон неправителствен институт Global Financial Integrity (GFI), съобщава "Труд".Това са пари, натрупвани от корупция или укриване на доходи, като от изчисленията са изключени печалбите от организирана престъпна дейност, трафик на наркотици, хора и оръжие или проституция.Произходът на сумите е от несанкционирано надуване на цени и манипулиране на търговски сделки - средно по 477 млн. долара за всяка от първите десет години на века.Кулминацията на тази дейност е достигната през 2007 г. - 1,166 млрд. долара "черни пари" само по това "перо". В класирането според доклада за незаконно придобити средства, които изтичат от развиващите се икономики, България е на 38-о място
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още