IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП обещава данъчни реформи и по-високи доходи, ако спечели изборите

В програмата на партията е заложен ръст на минималната заплата до 450 лева, разкриването на 250 хил. нови работни места и преход към "зелена" икономика

19:55 | 16.02.13 г. 32
<p>
	Лидерът на БСП Сергей Станишев по време на днешния конгрес на партията. <em>Снимка: БТА</em></p>

Лидерът на БСП Сергей Станишев по време на днешния конгрес на партията. Снимка: БТА

БСП обеща да увеличи минималната работна заплата до 450 лева, ако спечели изборите, а минималната пенсия за трудов стаж да бъде увеличена с 80%, предаде БТА.

Това е заложено в политическата рамка на партията за участието й в предстоящите парламентарни избори, която беше приета на днешния й конгрес.

В документа е заложено още разкриването на поне 250 хиляди нови работни места, а за младите се предвижда да им бъде осигурена заетост не по-късно от 6 месеца от завършване на образованието им или след като са останали без работа.

От БСП предлагат още да отменят плоския данък и да възстановят практиката за прогресивно подоходно облагане. Партията се ангажира обаче да остави необлагаеми най-ниските доходи, както и да запази корпоративният данък на ниво от 10 на сто.

Предлага се също така рестартиране на проекта за втора ядрена електроцентрала край Белене с преобладаващо държавно участие, както и изграждане на основните магистрали в страната.

От партията се обявиха и за рационално използване на невъзобновяемите природни ресурси и постепенен преход към “зелена” икономика. 

БСП предвиждат още да бъдат намалени таксите за обучение във висшите училища до една четвърт от определената издръжка, а държавната поръчка да се определя от обществените потребности и качеството на обучението. В сферата на здравеопазването социалистите предлагат финансирането на социално значими заболявания да се поемат от държавния бюджет, както и създаване на фонд за финансиране на здравните услуги за социално слабите. 

Делегатите на форума приеха и декларация за развитието на пряката демокрация и обещават да предложат законови промени, които да дадат нов тласък на гражданската активност. 

Левицата предвижда също така да  разработи програма за 10-годишна реиндустриализация на страната, да реализира реформа в държавната администрация и да ограничи разходите чрез цифровизация на управлението. 

БСП се ангажира и да предприеме действия за регулиране на монополите и картелите, както и да се прекрати държавния рекет върху дребния и средния бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

33
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
Много ми е интересно, от какви морални позиции излиза БСП, като ни наобещава всичцки блага на света?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 0 rate down comment 2
bogomilpet
преди 11 години
(от 31) ... членувам и не симпатизирам на никоя партия, защото Леви и Десни ни предлагат само Среден!Обаче, немога да ти простя намека, че някой ми плаща зада му правя политическо алиби. Не си мисли , че всички са като теб! Have a nice day!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 0 rate down comment 1
bogomilpet
преди 11 години
до LuckyYou А бе сладур, защо нищо не ти е ясно? Да не би да четеш с червените си очила? Или пък четеш много малко. В противен случай трябваше да знаеш, че " Луи дьо Фунес" символизира твоят приятел Станишев, а " Борвил" е настоящият Народен Любимец - Бойко Борисов.За къртицата мога само да ти благодаря, прави ми чест! Но запомни едно, не
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 2 rate down comment 2
dani de vito
преди 11 години
Тия неща които обещава Станишев стават само с печатница ...Като хубавия живот 89-94 година -пари -бол ,цени растат и хоп- Виденова зима .Страшни манипулатори са ,браво ...Школата е много добра ! По манипулации и демагогия :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 24 rate down comment 2
Ironhorse
преди 11 години
Слушах репортажи от изказването на станишев:1. Ще премахне собствения си плосък данък - до смеша ме !2. Ще облага с високи данъци богатите, като се здрависваше с Гергов - разсмя ме !3. Щял да сложи на първо място малкия човек - абе да беше казал и името му Доган - избухнах в смях !4. Обаче обещанието за нови 250 хиляди работни места ме просълзи - този е луд за връзване и е готов да ни разори за пореден път, без капка жал !Крайно време е хората да започнат да гласуват с джобовете си.Колкото *** са избирали БСП, толкова пъти са били накрая с празни джобове !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 14 rate down comment 1
Gold Zombie
преди 11 години
Като оставим настрана наглостта на този субект, си мисля, че на повечето нормални хора им е ясно, че сладките приказки на другаря са обичайните напразни обещания. И все пак има една пакост, която те наистина са в състояние да направят - "Предлага се също така рестартиране на проекта за втора ядрена електроцентрала край Белене с преобладаващо държавно участие".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 7 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 11 години
Де ги?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 32 rate down comment 1
tati
преди 11 години
Тия кавали нали бяха на власт 8-години що не го направиха тогава сега много знаят правят се на голямата работа Не не не ТРЯБВАТ НИ ДРУГИ -ХОРА- ЧОВЕЦИ не политици измамници
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 4 rate down comment 26
diado mrass
преди 11 години
Малко от вас оценят огромният положителен икономически ефект от бъдеща победа на БСП. Даже и не си давате сметка, че левът няма да може да устои закрепен за еврото и това ще повиши неимоверно конкурентоспособността на страната ни. Емисиите ни от ценни книжа ще носят небивала доходност, а кой не желае доходност? Кой?....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 12 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 11 години
БСП е манджа с грозде - уж лява партия, чийто актив са основно богаташи и собственици на едър бизнес, Социалистическа партия, която се управлява и финансира от едри бизнесмени!Бих гласувал с убеждение за лява партия, която защитава истинска социалистическа платформа: национализация на природните ресурси и инфраструктура, държавна собственост върху стратегическите за икономиката средства за производство, високи данъци върху високите доходи и преразпределение - това е истински социализъм! Тогава хората има какво да избират. Сега каква е разликата между ГЕРБ и БСП? На практика са същите айдуци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още