IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат близо 800 хил. лв. за два проекта за садкови инсталации

Проектите са по мярката за „Производствени инвестиции в аквакултурата” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР)

15:55 | 13.05.13 г.
<p>
	Снимка: <em>БТА</em></p>

Снимка: БТА

Два проекта за изграждане на садкови инсталации в Пазарджик и Монтана получиха близо 800 хил. лв. от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Средставата се предоставят по мярката за „Производствени инвестиции в аквакултурата” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР), съобщиха от пресцентъра на земделския фонд.

Проектът в община Пазарджик, получи междинно плащане от ДФЗ в размер на 291,5 хил. лв. За другото предложение от област Монтана бяха изплатени авансово 488,3 хил. лв. Инвестицията ще се реализира на два етапа и трябва да бъде завършена до 21 януари 2014 г., посочват от ДФЗ.

С 144,2 хил. лв. като първо междинно плащане бе подкрепен и проект за реконструкция на рибно стопанство за американска пъстърва в землището на с. Беден. Инвестицията ще е на три етапа: строително-монтажни работи за ремонт на люпилня, разширение на рибовъдни басейни и доставка на машини и транспортни средства, необходими на

стопанството, уточняват от ведомството. Общата стойност на договора е малко над 2,27 млн. лв., а крайният срок за изпълнение – 30 ноември 2013 г.

Фонд „Земеделие” изплати и близо 43 хил. лв. на община Баните за стартиране на проект „Промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура”.

Междинно плащане от 30,3 хил. лв. получи предложение за създаване на рибен ресторант и свързани екотуристически услуги в община Доспат в изпълнение на Местна стратегия за развитие на МИРГ „Високи Западни Родопи- Батак- Девин - Доспат”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още