IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местан: Следващият председател на парламента няма да е от групата на ДПС

Тепърва предстои да се уточнява обаче дали представител на партията ще седне в министерски стол в евентуален кабинет "Орешарски"

13:26 | 17.05.13 г.
<p>
	<em>Лютви Местан е категоричен - следващият председател на Народното събрание няма да е от ДПС. Снимка: БТА</em></p>

Лютви Местан е категоричен - следващият председател на Народното събрание няма да е от ДПС. Снимка: БТА

Председателят на 42-рото Народно събрание няма да е от ДПС, категоричен беше лидерът на ДПС Лютви Местан след срещата си с президента Росен Плевнелиев.  Според него не е добре и депутат от „Атака“ да оглави парламента.

Местан коментира, че би било хубаво страната да има легитично избран председател на Народното събрание до 24 май и заради това също предложи датата 21 май за първото заседание на новоизбрания парламент. 

„Време е Бойко Борисов да се пренесе в реалността. Имаме сериозни основания да се притесняваме за състоянието на г-н Борисов. Разбирам, че е  притеснен от тежката загуба, но да ражда такива недомислия, не му прави чест”. Така Местан коментира твърденията на бившия премиер, че ДПС са прелели 200 хил. гласа в БСП на изборите.

Местан коментира и обвиненията на Борисов, че ДПС и и БСП искат да отцепят депутати от „Атака”, които да ги подкрепят в парламента.



„Съветвам ви да видите в тези думи на Борисов тежко признание за собствените му намерение и действия”, отсече лидерът на ДПС.

Дали движението ще има представители в правителство на Пламен Орешарски от БСП предстои да се уточни, стана ясно още от думите на Местан.

„Ние ще се отзовем на поканата на Орешарски и е възможно да изразим и несъгласия, ако в тази програма има идеи примерно за отмяна на плоския данък, по други теми най-вероятно ще изразим и корекции и вероятно ще предложим и свои идеи как да изглежда в завършен вид програмата, която ще изпълнява кабинета, обобщи той.

Той не изключи възможността вота за избор на премиер да бъде таен. Това е легитмина възможност, но ще преценим, коментира Местан.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още