IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богдана Ваташка временно ще ръководи Агенцията за малки и средни предприятия*

Тя е назначена със заповед на министъра на икономиката Драгомир Стойнев на 8 юли 2013 година

13:57 | 09.07.13 г.
Богдана Ваташка временно ще ръководи Агенцията за малки и средни предприятия*

Богдана Ваташка-Анави е назначена временно за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия от 8 юли 2013 г. със заповед на министъра на икономиката, съобщава се на сайта на агенцията.

Тя е завършила международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство, София. Придобила е допълнителна квалификация в Japan International Cooperation Agency, Токио и Japan Productivity Center for Socio-Economic Development, Токио и в Joint Vienna Institute, Виена, в Международния валутен фонд, Световна банка, ЕБВР, ОИСР – Виена.

Започва трудовата си кариера в Министерството на търговията и туризма. Последователно заема експертни длъжности в дирекциите, отговарящи за предприсъединителните фондове на ЕС и управлението на международни донорски програми в Министерството на икономиката и енергетиката. От 2010 г. е държавен експерт в ГД „Конкурентоспособност и иновации“ – междинно звено по програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013. В периода май 2012 г. – юни 2013 г. е началник на отдел „Проектен цикъл“, като от март до май 2013 г. изпълнява и задълженията на шеф на дирекцията „Програми и проекти“ в Агенцията за малките и средните предприятия. Също така е национален координатор на инициативата ЕВРИКА и съвместната програма Евростарс от 2010 г. Има 16-годишен опит в държавната администрация.

Досега ръководител на агенцията беше Никола Стоянов, който беше назначен от министъра на икономиката в оставка Делян Добрев.

По-късно днес министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев коментира, че „няколко доклада категорично показват, че Никола Стоянов не си върши работата както трябва“, съобщи БТА.

 

"Бившият изпълнителен директор заема поста от три-четири месеца. Това, което досега е свършил, ясно показва, че няма как да работим заедно", е заявил министърът. Според него „всички малки и средни предприятия не са доволни от това, което върши агенцията и е необходимо да има промяна“.

 

*Новината е обновена в 15.34 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още