IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Членовете на тристранката няма да са длъжни да обявяват доходите си публично

Парламентът отмени на първо четене поправката „Янев” в Закона за публичност на имуществото

14:28 | 18.07.13 г. 3
Членовете на тристранката няма да са длъжни да обявяват доходите си публично

Парламентът отмени задължението на членовете на управителните съвети на национално представените работодателски и синдикални организации да декларират доходите си.

Поправката „Янев” в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор падна за минути на първо четене днес в парламента.

Промените, които добиха публичност с името на вносителя си – лидера на РЗС Яне Янев, бяха приети в края на 41-ото НС. Депутатите ги гласуваха на фона на протестите срещу цените на електроенергията и ЕРП-тата. Промените  разшириха доста обхвата на лицата, които трябва да подават имуществени декларации по този закон.

Сред тях влязоха членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество, директори на големи дружества, които подлежат на регулация от ДКЕВР, кандидати за народни представители, евродепутати и други. Промените предизвикаха недоволството на членовете на работодателските организации в Националния съвет за тристранно сътрудничество и те го напуснаха в знак на протест.

С днешните промени членовете на тристранката няма да са задължени да подават декларации.

Още в първите дни на 42-то НС председателят на парламента Михаил Миков пое ангажимент да бъдат разгледани промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор, които да ограничат кръга на лицата, които трябва да подават декларации пред Сметната палата.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
hagan
преди 10 години
победа на монополите най голямата победа на олигарсите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Още една грешка на кабинета на Олигархски в услуга на робовладелците ченгета от бившите комунистически тайни служби.*** и демагозите! Чували протестиращите, чували гласа на народа а пък действат по презумпция в полза на гаднярите.Не мога да разбера какво толкова им пречи на членовете на тристранката да си публикуват финансово имотното състояние? Това лошо ли е, неудобно ли им е от нещо...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
Ricco
преди 10 години
"Промените предизвикаха недоволството на членовете на работодателските организации"-----------------Не само! Така наречените "синдикалисти" също бяха недоволни от тази публичност. Много недоволни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още