IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът призова депутатите да не пренасят конфронтацията в обществото

Росен Плевнелиев настоява да се запази мирният характер на протеста

12:40 | 16.08.13 г. 1
Президентът призова депутатите да не пренасят конфронтацията в обществото

Президентът Росен Плевнелиев призова политическите сили, представени в Народното събрание, да не пренасят политическата конфронтация от парламента в гражданското общество. 

"Всеки един дебат може да бъде полезен и да доведе до по-добри резултати, но само ако се положи усилие да се сблъскат истински аргументи, а не българските граждани", посочва президентът в изявление по повод провеждащите се в момента дебати в Народното събрание за актуализацията на бюджета, след като върху промените бе наложено президентско вето.

Според Плевнелиев, когато в част от българското общество има наслоени съмнения, държавническият подход изисква те да бъдат разсеяни чрез конкретни отговори и ясни ангажименти.

"Все има още шанс това да се случи днес в парламента, от което ще спечелят всички. Така ще бъде изпратен силен сигнал за обединение, а не за разединение", заявява Росен Плевнелиев.

Президентът призовава още органите на реда да не допускат мирните действия и демократични послания на всички протестиращи да бъдат опорочени от провокации. "Обръщам се към всички протестиращи с молба и надежда да запазят мирния характер на протеста и да не позволяват техните действия да бъдат употребени", апелира държавният глава.

Той напомня, че институциите работят и взаимодействат помежду си, в рамките на конституционните си правомощия, със средствата на парламентарната демокрация и на правовата държава.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 3
Бате Пешо
преди 10 години
Рошко Чехльов офшорлийски е *** и недоразумение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още