IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ал. Маринов: Управляващите нямат куража да излязат за нормален диалог

България се нуждае от добро, решително и компетентно управление, коментира политологът

16:55 | 16.08.13 г. 4
Ал. Маринов: Управляващите нямат куража да излязат за нормален диалог

Народът е разделен и протестиращите са тласнати към директна конфронтация. Това заяви в ефира на Bulgaria on Air политологът Александър Маринов.

Според експерта ситуацията в страната все още не може да се нарече извънредна, но не е и нормална за една демократична държава и изходът от нея няма да е добър.

Маринов е категоричен, че Бойко Борисов е краен в изказването си от тази сутрин, че обстановката в страната напомня тази в Египет. Експертът коментира, че всяка една управляваща партия може да свика масова проява в своя подкрепа, но не и ако тя разединява народа.

„Управляващите се крият зад полицията и зад своите макар и малобройни привърженици. Те нямат куража да излязат на един нормален диалог и да си признаят грешките и това е очевидно, те се чувстват непогрешими“, каза той.

"Въпреки, че БСП и ДПС са организирали между 4 хиляди и 5 хиляди свои симпатизанти от страната за контрапротест в центъра на София, предимството е на тези, които са против правителството", каза още Маринов и допълни, че не познава човек, който да защитава правителството заради неговата работа, а ако има такива, те го правят заради партийната си лоялност.

По думите му основният мотив за повечето хора, които протестират, не е, че някой им плаща. "Мотивът е друг и е много ясен – България се нуждае от добро управление, от решително и компетентно управление, а това според мен не е такова“, посочи той.

Маринов е категоричен, че скоро ще се наложи на хората да се обединят, за да се излезе от политическата криза. Ако те не са солидарни, изходът няма да е възможен.

Вижте повече във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 31 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
А дане би Ти да го чу в предизборния период!На базата на коя точно програма Ти гласува!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 31 rate down comment 0
stanislavr
преди 10 години
Не е така мили деца. И полицията, и депутатите, и министерският съвет, и президентът - всички те са наши слуги, обслужващ персонал на държавата България. Много е важно да искаш, още по-важно е да знаеш какво искаш, най-важното е да знаеш как да стане. Е това ни се чу, ни се видя тия дни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 33 rate down comment 7
dakl
преди 10 години
Ренегатът си остава ренегат и винаги е по голям католик от папата. Въпросът стои точно обратно- с управляващите никой не търси диалог , а всички бягат от него като дявол от тамян и тъй като нямат аргументи крещят до посиняване "оставка" и "червени ***" като че ли сините такива са по чисти и по-малко вонящи???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 36 rate down comment 2
Сините камъни
преди 10 години
Колко струва охраната на парламента?Колко избори щяха да се направят с тези пари?Колко ние плащаме на полицитя за охранява депутатите от нас?Ние си плащаме да охраняват тези, които не искаме да мърсят банките в Народното събрание!Народното събрание е за НАРОДни представители> Това са представители на големите партийни корпорации! Те да си ги охраняват!Полицията е на народа, не на депутатите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още