IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов оцени първите сто дни на кабинета със „слаб“

Правителството не е свършило нищо и затова ГЕРБ обсъжда вот на недоверие, заяви бившият премиер

12:12 | 05.09.13 г. 1
Борисов оцени първите сто дни на кабинета със „слаб“

Със „Слаб 2“ оцени лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов първите сто дни от управлението на кабинета на Пламен Орешарски.

„Те не са свършили нищо, така че оценката ми е изключително слаба и затова им искаме оставката“, заяви Борисов. Всички министри от правителството заслужават двойка по шестобалната система, допълни бившият премиер.

„Ние обсъждаме и вот на недоверие“, заяви Борисов на въпрос на Dnes.bg.

Според лидера на ГЕРБ управлението е направило голям брой кадрови грешки, тръгнало е по най-лесния начин със заеми и е скандализирало обществото от първия ден. По негови думи новото министерство на инвестиционното проектиране „вече четири месеца не знае какво работи“. „Показаха, че нямат кадрови потенциал, излъгаха избирателите, че ще строят АЕЦ „Белене“, че ще открият работни места“, заяви Борисов. Той нападна остро и вицепремиера по еврофондовете Зинаида Златанова, като я определи като некомпетентна.

„Откриха нашите обекти, които ние построихме“ - това е единственото положително, което лидерът на ГЕРБ намери за сто дни управление на кабинета „Орешарски“.

Положителна оценка той даде на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който по негови думи се опитва да прави по-добри неща. Според Борисов обаче той бил подложен на партиен натиск.

Борисов призна, че вчера ГЕРБ са организирали автобуси за протеста в София. „Да, които поискаха, ние организирахме да дойдат“, заяви Борисов на въпрос на Dnes.bg дали все пак партията е организирала свои симпатизанти.

По думите на лидера на ГЕРБ обаче БСП и ДПС първи докарали автобуси и то много повече при гледането на актуализацията на бюджета. Според него тогава дори полицията помагала на докараните симпатизанти и ги пускала в зоните за сигурност, за да могат да се ръкуват с партийните лидери.

Той обаче беше категоричен, че протестите са спонтанни и си остават спонтанни и граждански. Според него разделението на страната върви със страшна сила. „Аз не знам да има друго такова чудо в света протест в подкрепа. Това е като суха вода. Много пъти съм апелирал за малко повече разум“, заяви още той.

Борисов остава уверен, че ще бъде премиер отново. На въпрос какво става със сватбата, която беше заявил, че ще направи, след като спре да е премиер, той заяви: "Ама аз пак ще съм, така че след това".

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 10 години
Не се отнасям сериозно към този човек, който много държи да ни натрапва специфичните си качества, които са далече от икономика, политика и култура. То му става обидно на човек да чете противоречините му и повърхностни изявления, в които прозира едиствено неистовото му желание за власт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още