IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търси се управител на о. Света Анастасия

Обновеният остров ще посреща туристи от новия туристически сезон

13:15 | 09.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Търси се управител на о. Света Анастасия

Света Анастасия ще бъде първият български остров, който ще има позиция управител, става ясно от обява за конкурс на община Бургас. Островът се намира на 6 километра от град Бургас.

Отговорностите на управителя ще бъдат свързани с подготовката на всички дейности, свързани с маркетинга, рекламата и продажбата на предлаганите услуги и продуктите на дейността на острова. Предишен опит в управление на острови, разбираемо не се изисква, но кандидатите трябва да имат опит в управлението на туристически обекти.

Изисква се още и отлично владеене на английски език и висше образование с минимална образователна степен "бакалавър". Кандидатите също трябва да познават основните нормативни уредби и закони в областта на туризма.

В последните две години общината активно работи за превръщането на о. Света Анастасия в туристическа атракция и в момента приключват работите по проект за модернизация и подобрения на инфраструктурата. Изградени са къща за гости, ресторант, музей и други атракции. 

Света Анастасия е единственият остров с изграден манастир, който в момента е собственост на Българската православна църква. 

Ремонтните дейности по острова се извършват по европейски проект по ОП „Регионално развитие“ и струват 3,5 млн. лева. Паралелно се прави и обновление на мостика в Приморския парк, откъдето ще тръгва общинския катамаран, който ще превозва туристите до острова. 

Очакванията са през новия сезон от 2014 година да започнат и първите туристически посещения на острова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още