IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Папазов: Ще вложим близо 1 млрд. евро в железопътния транспорт

Опитваме се да развиваме железопътната инфраструктура не в противовес, а в синхрон с автомагистралите, заяви транспортният министър

22:08 | 31.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Папазов: Ще вложим близо 1 млрд. евро в железопътния транспорт

„В следващия програмен период в европейските фондове се гледа много по-внимателно на развитието на железопътния транспорт, който е по-екологичен, масов и удобен”, заяви транспортният министър Данаил Папазов в студиото на „Панорама”. 

Ние не страним от тази тенденция. Напротив. В нашата Оперативна програма „Транспорт” също придаваме достатъчно голяма важност на железопътния транспорт през следващия период и условно парите за следващите седем години ще бъдат разделени 50 на 50 заедно с автомобилния транспорт, каза Данаил Папазов.

Железопътният транспорт е много важен. Той ще получи и основната част от средствата. Към този транспорт се причислява и метрото в София, което е един от големите проекти, добави още транспортният министър.

Опитваме се да развиваме железопътната инфраструктура не в противовес на автомагистралите, напротив – в добър баланс. Железопътният транспорт ще бъде от особена важност за следващия програмен период. Там ние ще вложим почти 1 млрд. евро, каза още министърът.

Във връзка с промените в наказателния кодекс министър Данаил Папазов посочи, че вече има внесени предложени мерки за промени в кодекса. „Много спекулации имаше за предвидените наказания в кодекса. Много е важно, да се опише кое е железопътната инфраструктура”, каза Папазов. Опитваме се с превантивни мерки да намалим посегателствата върху железопътната инфраструктура, добави той. Относно електронното правителство, Папазов заяви, че се работи по направата му.

(БНТ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още