IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Падна блокадата на българо-турската граница

Българската страна се е съгласила да предостави на турската половината от исканите от тях еднократни разрешителни

08:01 | 13.02.14 г. 3
Падна блокадата на българо-турската граница

Блокадата на българо-турската граница падна. Точно в полунощ движението на товарни автомобили беше пуснато, съобщи Нова телевизия. В понеделник, 17 февруари, предстои среща на ниво министри, на която трябва да бъде потърсено дълготрайно решение на проблемите с разрешителни за превози, заради които превозвачите протестираха. 

Минути преди полунощ след 3 дни блокада на границата и след 5 часа преговори при превозвачите дойдоха новини.

Българската държава се съгласи да предостави на турската половината от исканите от тях еднократни разрешителни, срещу което те поеха ангажимента да пуснат българските камиони през границата. Това обаче е временно решение и част от превозвачите го приеха с недоверие.

Все пак малко по-късно превозвачите склониха и вдигнаха блокадата.

В понеделник предстои среща между министрите на транспорта на България и Турция. На нея трябва да се потърси дълготрайно решение на проблемите с разрешителните на превозвачите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Турците трябва веднъж завинаги да разберат ,че са никои и не могат да диктуват нищо , още по малко на страна членка на Евросъюза . --------Само че явно не им пречи да го правят!! Дори ЕК, които досега не са взели отношение за нещата ставащи на "Тяхната външна граница" България. Все пак ЕС има и друга граница с Турция и може би какво става тука не им особен проблем? Ха дали наистина ЕС дава и мило и драго за България? Глупости.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
0pk
преди 10 години
И какво сега, наще пак клекнаха?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
popo323
преди 10 години
Танто за кукуригу . Даваме 125 000 разрешителни за да ни пуснат еднократно камионите натрупани на границата . А след седмица какво правим ? Турците трябва веднъж завинаги да разберат ,че са никои и не могат да диктуват нищо , още по малко на страна членка на Евросъюза . Техните загуби от подобни блокади ще бъдат в десетки размери по големи от нашите .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още