IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните за биопроизводителите вече са в публичен онлайн регистър

Стартиращите оператори ще подават заявления по електронен път

14:24 | 21.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Данните за биопроизводителите вече са в публичен онлайн регистър

Данните за българските биоземеделци са качени в публичен онлайн регистър, който включва информация за производители, преработватели и търговци, съобщи агроминистерството.

Регистърът дава възможност да се селектира информацията за биооператорите в България по области и по обявените от тях дейности. Потребителите могат да направят справки за актуалност на дейността на даден производител, преработвател, търговец или вносител, като могат да търсят по име, област или продукт.

В момента при търсене се изписват само името на производителя и предлаганите от него продукти.

Предвижда се освен информацията за дейностите на операторите, да се добавят и актуалните сертификати за произведените от тях продукти.

Нова възможност е подаването на заявления на стартиращите оператори по електронен път. Досега операторите обявяваха започването на дейност като изпращаха разпечатани формуляри по пощата.

Освен базата данни за биологичното земеделие в България, на сайта на регистъра могат да бъдат намерени и основните нормативни документи, регламентиращи всички дейности, свързани с биологичното земеделие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още