IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Политиката ни към Македония остава непроменена

Очаква се премиерът на западната ни съседка скоро да посети България

11:56 | 16.01.15 г. 1
Борисов: Политиката ни към Македония остава непроменена

Политиката ни към Македония остава непроменена, а премиерът на западната ни съседка скоро ще посети България. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на петъчния парламентарен контрол.

Министър-председателят отговори на въпрос на бившия външен министър Кристиан Вигенин за политиката на правителството към Македония.

„Потвърждавам, че политиката по отношение на Македония остава последователна и непроменена“, съобщи Борисов. Той обясни и че вече има доста заявки от македонска страна за срещи на високо равнище.

„Да дойде премиерът им, ние да отидем там. Надявам се в следващите две-три седмици това да го придвижим“, каза още Борисов.

Премиерът обясни и че не се отказваме от подкрепата си за европейската и евроатлантическата интеграция на Македония.

В същото време страната ни не се отказва от искането си да бъде подписан и договор за добросъседство между двете страни. „В него няма допълнителни искания към Македония“, обясни министър-председателят.

Борисов съобщи, че двете държави продължават сътрудничеството в областта на екологията, туризма и конкурентоспособността.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
coder
преди 9 години
Това ако е политика... защо не улеснят получаването на българско гражданство, изготвяне на съвместни проекти във всички сфери и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още