IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваньо Танов: Към края на април приходите в Агенция "Митници" са над 150 млн. лв.

Още през май ще се изпълни годишният план за ръст на приходите от акцизи, заяви шефът на митниците

18:47 | 12.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ваньо Танов: Към края на април приходите в Агенция "Митници" са над 150 млн. лв.

За първите четирите месеца на годината приходите в Агенция "Митници" са над 150 млн. лв. Така през май ще се изпълни годишният план на Агенцията за ръст на приходите от акцизи, заяви шефът на митниците Ваньо Танов, цитиран от БНР.

По думите му наложително е да има командировани служители на граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово", за да се ограничи корупцията в системата.

Шефът на митниците не е забравил казаното от премиера Бойко Борисов в края на април, че "Танов ще запази своя пост, ако приходите стигнат 1,6 млрд. лева".

Попитан дали предстоят още чистки в митниците след уволненията на  ГКПП "Капитан Андреево", Танов заяви, че самите възможности на Агенцията за борба с корумпираните служители са ограничени.

Ротацията на работещите в митниците обаче е вариант.

"Там като започнеш, единият е брат, другият му е братовчед, другият му е свако, другият му е зет, такива обвързаности, които няма как да бъдат прекъснати, без да се прилага схемата "въртене на служителите", и то трябва за цялата страна. За съжаление, за 5-6 години не можах да видя един митничар, който да е осъден и да е влязъл в затвора, което би действало профилактично", призна той.

Ваньо Танов е категоричен, че кадруване в митниците, от момента, в който той отново е ръководител, няма.

"Към мен не е отправян натиск за назначаване не служители", увери той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още