IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проф. Начев: Професионализмът на Москов трябва да е над политическата конюнктура

Въпрос за намаляване на частните болници не стои, каза директорът на болница "Св. Екатерина"

09:43 | 14.12.15 г.
Проф. Начев: Професионализмът на Москов трябва да е над политическата конюнктура

Лекарите трябва да предлагат по-качествени медицински услуги, останалото би трябвало да е работа на политиците, но за съжаление, не я вършат много добре. Това каза проф. д-р Генчо Начев, директор на болница "Св. Екатерина" по БНТ, цитиран от Фокус.

На въпрос каква диагноза поставя на политиката в момента, проф. Начев коментира, че във всички случаи има раздвоение на личността. „Това, което здравният министър д-р Петър Москов прави, професионализмът, трябва да надделее над политическата конюнктура, защото е започнато едно дело, а той е отговорен човек”, заяви той.

На въпрос защо постът на здравния министър е един от първите, които се разклаща при правителствена криза, проф. Начев обясни, че здравеопазването е една от най-чувствителните области в живота. 

„Промените трябва да са много внимателни. Склоността на хората е винаги да са недоволни от услугите, които получават – в цял свят е така, не казвам, че в България няма повече от основание”, уточни Начев.

На въпрос дали е оптимист за здравната реформа на Петър Москов, проф. Начев коментира: „Винаги съм бил оптимист. За съжаление, досега съм бил разочарован, дано този път да не се случи така”.

Проф. Генчо Начев заяви, че въпрос за намаляване на частните болници не стои. „Конституцията дава равнопоставеност на собствеността. Не може да се говори за това, че трябва да се намалят частните или държавните болници. Трябва да се отсее и има унисон между потребността и предлагането”, посочи той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още