IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влагат над 14 млн. лв. в ремонт на пътя за Рилския манастир

Това е първият проект на пътната агенция от новия програмен период на Оперативна програма ,,Региони в растеж“

10:52 | 10.07.16 г.
<p>
	<em>Илюстрация: АПИ&nbsp;</em></p>

Илюстрация: АПИ 

Стартира изпълнението на първия проект на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) от новия програмен период на Оперативна програма ,,Региони в растеж“ 2014-2020 г. По проекта лот 15 ще бъдат рехабилитирани и реконструирани близо 20 км от пътя от гр. Рила до Рилския манастир, съобщиха от АПИ.

Третокласният път е единствената транспортна връзка за населените места от община Рила - с. Падала и с. Пастра с общинския център, както и на гр. Рила и Рилския манастир с първокласния от  София до Кулата.

Отсечката, която ще бъде рехабилитирана – между гр. Рила и Рилския манастир, не е ремонтирана от 1985 г. На обекта ще бъде извършено полагане на основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове, на съоръженията ще бъде подменена хидроизолацията и ще бъдат изградени нови тротоарни блокове, ще бъде подобрено отводняването, ще бъдат изградени нови укрепителни стени, ще бъдат обрушени и укрепени съществуващите срутища с мрежи, ще бъдат монтирани нови ограничителни системи и нови бетонови бордюри.

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Агромах“ ЕООД. Стойността на договора е 14,13 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Трансконсулт БГ“ ООД. Техният договор е за малко над 222 хил. лв. с ДДС.

Заради ремонта, който ще се извършва без отбиване на движението, трафикът по пътя ще бъде затруднен от утре (11 юли) до 15 октомври.

Припомняме, че на 14 юни бяха отворени офертите на стартиралата през тази година обществена поръчка за избор на изпълнител на 15 лота от ОПРР за рехабилитацията на 238 км републикански пътища.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 152 млн. лв. без ДДС. Голяма част от проектите са в Северна България - близо 43 км от прохода „Петрохан“, около 30 км от второкласния път Варна - Добрич – Кардам, 21 км от пътя Търговище – Разград, 17 км от пътя от Враца до пещера „Леденика“, 27 км от пътя Севлиево – Габрово, близо 12 км от пътя Плевен – Ловеч и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още