IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Връзка между "Тракия" и "Марица" от Бургас за Свиленград при Оризово няма да има

Допълването на съоръжението е невъзможно, такава връзка ще се прави само на пътен възел "Плодовитово"

15:04 | 25.11.16 г.
<p>
	Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. <em>Снимка: БТА</em></p>

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Снимка: БТА

Пътният възел “Оризово” на магистрала “Тракия” няма как да бъде допълнен с връзка към магистрала “Марица” от Бургас в посока Свиленград.

Това стана ясно от отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на въпрос на депутатите Георги Гьоков и Манол Генов.

Припомняме, че през миналата година, след като магистрала “Марица” беше въведена изцяло в експлоатация, стана ясно, че няма връзки между “Марица” и “Тракия” в района на Плодовитово и Оризово, както и с други пътища в района.

Пътната агенция започна няколко тръжни процедури, за да доизгради липсващите връзки, част от тях са вече готови и функционират.

Павлова обаче обясни, че самото съоръжение при Оризово не позволява допълването му, тъй като е строено по стари изчисления на трафика от 90-те години. Тогава изчисленията са сочели, че няма достатъчен трафик, заради който да се изгради подобна връзка.

Връзка между “Тракия” и “Марица” в посоката от Бургас към Свиленград ще бъде направена на пътен възел “Плодовитово”, каза още Лиляна Павлова. Има избран изпълнител, но решението се обжалва и се чака становището на антимонополния регулатор дали може да се пристъпи към предварително изпълнение.

Пътуващите от Бургас за Свиленград обаче и в момента се насочват към магистрала “Марица” през пътен възел “Стара Загора” и оттам по първокласния път към Димитровград, допълни тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още