IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Радев: Миналото е капитал, защото всяко поражение е урок

Паметта ни прави народ с гордо самосъзнание, заяви от своя страна служебният премиер Огнян Герджиков

20:14 | 03.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Олег Попов. Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов. Investor Media Group

Миналото е капитал, защото всяко поражение е урок, а всеки триумф - вдъхновение, каза по време на своето слово по повод 3-ти март президентът Румен Радев, съобщават от прессекретариата на Президентството.

Радев подчерта, че "човек без памет е по-беден от човек без бъдеще", защото той дори не знае кой е призова да не гледаме на миналото като на бреме.

За новия български президент "човекът на бъдещето ще е онзи с най-дълбока памет" и призова "лудите глави", които със саможертвата си са върнали българския въпрос на дневния ред на Европа, да не бъдат забравени.

По-рано днес и служебният премиер Огнян Герджиков припомни "най-големите мечтатели на нашата история", посочват от правителствената пресслужба.

"Да си повторим, че добрите планове и добрите инвестиции са важни, но два пъти по-важно е да бъдем единни, за да можем заедно да се борим да преодоляваме проблемите и да се радваме на тяхното решаване", каза той в своята реч от върха Шипка.

Герджиков напомни, че от 10 години България е част от "голямото европейско семейство, в което се влиза не с пари, нито през задния вход, а с правила и стандарти".

И двамата отбелязаха саможертвата на българските опълченци, руски военни, както и на румънските, полските, финландските, беларуските и украинските войни.

"Имаме памет за героизма чутовен и за опазените български знамена във всички български битки. Паметта ни прави народ с гордо самосъзнание и самоопределение, защото имаме здрави корени", каза премиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още