IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдиите избират своите представители за Висшия съдебен съвет

Право да гласуват имат 2238 съдии, а кандидатите са 27

10:39 | 17.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: ВСС</em></p>

Снимка: ВСС

Съдиите избират своите шестима представители в следващия Висш съдебен съвет, предава БНР.

Право да гласуват имат 2238 съдии, като 1677 от тях са заявили, че ще го направят електронно. Останалите ще гласуват с бюлетина. Кандидатите са 27.

Миналата събота в продължение на 6 часа кандидатите представяха концепциите си и отговаряха на въпросите на онези от колегите си, които бяха на общото събрание в столицата.

А те бяха едва около една четвърт от онези, които днес имат право да гласуват. За да има избор още днес, шестима от кандидатите трябва да получат повече от половината плюс един от валидните гласове ­ електронни или с бюлетина.

Ако това не стане, съдиите ще трябва да гласуват и утре. А пък ако има двама кандидати с равни гласове на шесто място, ще се тегли жребий, както се случи и при прокурорския избор преди две седмици.

Голямата въпросителна пред съдийските избори е дали ще се потвърдят имената от неофициално разпространявания от известно време списък със седем кандидати за избиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още