IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България Ер пуска редовни полети по директната авиолиния София – Одеса

Всяка седмица - в петък и в неделя, ще се извършват полети в двете посоки

11:30 | 21.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Летище София</em></p>

Снимка: Летище София

Първият редовен полет по маршрута София - Одеса – София ще бъде изпълнен утре, 22 декември, от превозвача “България Ер”, съобщи пресслужбата на кабинета. Всяка седмица - в петък и в неделя, ще се извършват полети в двете посоки. 

Очаква се линията да подобри свързаността между двете държави и да позволи на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с България. Така ще се създаде възможност учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12 часово пътуване с автобус.

През юни с промяна в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност и в подзаконовата база беше облекчено договарянето със сезонни работници, което позволи в летния туристически сезон 2017 над 3000 граждани на Украйна и Молдова от български произход да работят у нас.

Новата въздушна линия ще позволи по-високата им мобилност през 2018 г.

Според съобщението новата линия се открива по инициатива на вицепремиера Валери Симеонов и със съдействието на министрите Владислав Горанов и Ивайло Московски.

В първия полет до Одеса ще участват народни представители и правителствена делегация, водена от Валери Симеонов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още