IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Maps ще показва местата за ваксиниране срещу COVID-19

Ще работи и мобилно приложение с информация за ваксините

14:34 | 05.02.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Освен мобилно приложение с информация за ваксините срещу COVID ще има и интерактивна карта с всички центрове за ваксинация. Те са част от информационната кампания на Министерството на здравеопазването за имунизацията срещу коронавируса.

Това обяви Костадин Ангелов, министър на здравеопазването, в рамките на блиц контрола в Народното събрание в отговор на въпрос относно провеждане на разяснителна кампания за ваксиниране срещу вируса.

Министърът обясни, че местата, където се поставят ваксини срещу COVID, ще се показват на Google Maps. Там ще бъдат отбелязани и създадените до момента 276 имунизационни пункта в страната. 

Костадин Ангелов посочи, че на единния информационен портал за коронавируса в момента има модул за ваксините, където се публикува достоверна информация. Скоро този модул ще се превърне в мобилно приложение, съвместимо с двете операционни системи - iOS и Android.

Възможно ще е да се направи абонамент през информационния портал, така че човек да получава информация за актуални новини, доставки на ваксини и имунизационната кампания под формата на съобщения във Viber.

В отговор на въпрос министърът заяви, че не се извършва претаргетиране на отделните групи хора, включени във ваксинационния план. Изключение е направено за членовете на изборните комисии с оглед на по-големия риск за здравето им,и им е дадена възможност за избор дали да се ваксинират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още