IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Връща се онлайн обучението на големите ученици в София за две седмици

Рязко се увеличават заразените с коронавируса, отбелязва кметът на столицата

13:51 | 10.03.21 г. 11
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

За две седмици, в периода между 12 и 26 март, всички ученици от 5 до 12 клас в София ще преустановят присъственото си обучение и ще се върнат онлайн, съобщава столичният кмет Йорданка Фандъкова в своя профил във Facebook. Решението е взето на заседание на щаба за овладяване на разпространението на коронавируса в София днес (10 март).

Преустановява се и присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания.

Допълнителна мярка за същия период е намаляването на работното време на заведенията за хранене и развлечение, включително и в хотелите, с 1 час до 22 часа.

По предложение на директора на столичната Районна здравна инспекция д-р Данчо Пенчев се обмисля затягане на мерките при продължаващ ръст на заболеваемостта с преустановяване на посещенията в големите търговски центрове и фитнес залите.

Допълнително ще започнат и засилени проверки за спазването на мерките в търговските обекти, ресторанти и заведения, както и в градския транспорт, става ясно още от съобщението на столичния кмет. В него се съдържа още и призив към работодателите за дистанционна работа или работа на смени, където това е възможно.

Забраняват се и организираните екскурзии на територията на града, както и провеждането на фестивали и събори, при които се планира събиране на голям брой хора на открито. 

Причината е рязкото увеличение на заразените с коронавирус в столицата - над 500 на 100 000 души. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември 2020 година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите, посочва кметът.

Към 10 март над 1630 души са настанените за лечение в лечебни заведения в София, а хората на интензивно лечение са 191.

Фандъкова допълва, че със заповед на здравния министър Костадин Ангелов в столицата се разкриват нови болнични легла за COVID - 19.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
serafima
преди 3 години
Тука има, тука НЕМА, е нивото на мислене и управление на ОПГ ГЕР(БКП). Лутане, лъжене, повтаряне, хвалене и НИКАКВА самокритика.Даже не ми се коментират!!!! По-скоро да се махат от управлението на България тези нагли калинки и мутри!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още