IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йорданова: Трябва да се седне на масата за разговори

Не сме се забавили и минута с мерките по Плана за възстановяване, увери правосъдният министър Надежда Йорданова

20:14 | 14.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС/МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА </em></p>

Снимка: БГНЕС/МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Трябва да се седне на масата за разговори, да се определят приоритетите и да стане ясно как ще бъде  формирано мнозинството, което ще приема законопроектите. Такова мнение изрази в ефира на БНТ министърът на правосъдието Надежда Йорданова, цитирана от БГНЕС.

Според нея при обсъждането и гласуването на актуализацията на бюджета ще стане ясно какви са възможните мнозинства и как точно се формират.

Йорданова обясни, че програмата на ръководеното от нея ведомство е "ясна до края на годината".

“Имаме да изпълняваме мерки по Плана за възстановяване и устойчивост. Аз и моят екип действаме с пълна скорост, не сме се забавили и за минута”, увери Йорданова в отговор на въпрос как подадените от ИТН министерски оставки се отразяват на работата на кабинета.

По думите ѝ в тази програма е включена и промяната на едни от най-важните закони, която ще позволи да бъдат отпуснати средствата по Плана.

“Да започнем със законопроекта за разследване и търсене на отговорност на главния прокурор и за забързване на досъдебното производство или т.нар. законопроект по делото “Колеви”. Законопроектът се работи с усърдни темпове и ще е готов до края на юни”, посочи ресорният министър.

Йорданова допълни, че сред важните законопроекти, по които е напреднала работата, е както законопроектът за подателите на сигнали, така и законопроектът за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още