IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чиновниците ще летят в бизнес класа само след разрешение от финансовия министър

Билетите за бизнес класа все пак дават по-гъвкави условия за пътуване

14:39 | 01.07.15 г.
Чиновниците ще летят в бизнес класа само след разрешение от финансовия министър

Длъжностни лица от държавната администрация ще пътуват в бизнес класа по време на своите командировки само след изричното разрешение на финансовия министър. Това са одобрили министрите по време на днешното заседание.

Промените в Наредбата за служебните командировки и специализации предвиждат още и разрешението за закупуване на билет от бизнес класа да става при продължителност на полета над 5 часа.

С измененията правителството иска да гарантира спазването на принципа на целесъобразност при разходването на средствата от бюджетите на ведомствата.

Правителствената информационна служба все пак отбелязва, че билетите за бизнес класа дават по-гъвкави условия за пътуване. При тях има възможности за промяна на датата на пътуването, маршрута и възстановяване на платените средства при отказ от пътуването.

Тенденцията е и за намаляване на цената на билетите в бизнес класата, тъй като конкуренцията на пазара между авиокомпаниите расте.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още