IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните публикуваха и наръчник за корпоративните данъци

Освен полезни съвети, документът съдържа и актуални практически примери

11:01 | 07.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Националната агенция за приходите (НАП) публикува наръчник по корпоративно подоходно облагане за 2017 г. Документът е достъпен на интернет страницата на приходното ведомство.

Целта е да бъдат улеснени фирмите, както и служителите на НАП, при прилагането на действащото данъчно законодателство, уточняват данъчните.

В Наръчника са отразени промените в Закона за корпоративно подоходно облагане (ЗКПО) за 2017 г., като документът е допълнен с актуална данъчна практика. Извършена е и актуализация, в съответствие с направени промени в други нормативни актове, имащи отношение към прилагането на ЗКПО. 

Документът разглежда процедурите по определяне на данъчния финансов резултат, пренасянето на данъчни загуби, декларирането и внасянето на корпоративния данък, преотстъпването и освобождаването от облагане с корпоративен данък, преобразуване на дружества, данък върху разходите, данък върху хазартната дейност, данък върху приходите на бюджетни предприятия и др. 

Наръчникът е полезно помагало за всички клиенти на НАП, които искат да се запознаят със същността, полето на действие и особеностите при прилагането на ЗКПО.

Вчера приходната администрация публикуви и наръчник за данъците на физическите лица. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още