IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Словакия отново поставя условия за отпускането на помощ на Гърция

След като миналата година отказа, сега страната е готова да помогне, но при ясна гръцка гаранция за изпълнение на поетите ангажименти

19:36 | 07.06.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Словакия отново поставя условия за отпускането на помощ на Гърция

Словакия, която миналата година отказа да участва в плана за оказване помощ на Гърция, ще подкрепи новия план при условие, че Атина спазва критериите на Европейския фонд за финансова стабилност, съобщи днес словашкият министър на финансите Иван Миклош, цитиран от агенция Франс прес.

"Ясно е, че не става въпрос само за проблема с ликвидността. Може също да се поставят въпроси за политическата воля да се отговори на условията за първия заем", каза Миклош.

"Имаме нужда от по-солидни гаранции за втория заем - ангажимент да се спазват условията от страна както на гръцкото правителство, така и на опозицията, ангажимент за приватизация и за съдействието на частния сектор", добави той.

Германският икономически всекидневник "Ханделсблат" съобщи днес, че приемането на новия план за помощ на Гърция може да бъде забавено заради съпротивата на някои от 17-те членки на еврозоната и конкретно на Словакия.

Словакия, която се присъедини към еврозоната през 2009 г., бе единствената страна член, която отказа да участва в първия заем за Гърция през 2010 г.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
pecan
преди 12 години
на всички е ясно че Гърция трябва да премине през фалит и колкото по рано по добре
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
supertrader
преди 12 години
Изплащането на дълга им е невъзможно и 90% да им паднат разходте по бюджета , защото прихода му също ще се свие повече от 50%.Да си платят дълга някога ще е чудо , като да дадат на 6 годишно дете автомобил на лизинг и то да го изплати със собствен доход без да има такъв и без да работи.Няма как Гърция да заработи такива пари , единствения начин е плащането да се поеме от някой друг и той да плати вместо нея тези "ценни" книги които ЦБ на Гърция е емитирала..това с приватизации са ала-бала..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Ogibogi
преди 12 години
Давайте, давайте и спасявайте тия мързеливи тарикати...пенсионерите в Гърция получават повече пари отколкото работещите в Словакия...тия нищо няма да направят, а само ще харчат...когато им свалят заплатите и пенсиите на 50% каквато е реалноста на тяхната икономика, тогава може да започнат да връщат някакви пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още