IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P е уверена в първокласния рейтинг на Франция

Френският финансов министър заяви, че Париж разглежда идеята да потърси „съдействие“ от данъкоплатците с годишни доходи от над 1 млн. евро

21:59 | 18.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
S&P е уверена в първокласния рейтинг на Франция

Седмица след появата на слухове, че Standard & Poor's може да понижи кредитния рейтинг на Франция, рейтинговата агенция заяви, че е уверена, че ще запази първокласния ААА рейтинг на страната, съобщава BBC.

„Рейтингът на Франция е стабилен – ААА, какъвто е от 1975 г.“, казва Карол Сиру, директор на  S&P's за Франция. „Ние сме уверени за този рейтинг“, допълва той.

По-рано този месец S&P за първи път в историята понижи рейтинга на САЩ от AAA на AA+.

Също в четвъртък, френският финансов министър Валери Пекрес обяви, че Франция ще разгледа планове за налагане на по-високи данъци на богатите.

Пекрес посочва, че правителството работи върху идеята за „съдействие“ от данъкоплатците с доходи от над 1 млн. евро на година, но уточнява, че все още не е ясно, дали данъкът ще бъде наложен директно на съответните лица или на компаниите плащащи заплатите им.

Плановете за данъчна реформа са част от мерките за понижаване на дефицита на Франция, които правителството възнамерява да обяви на 24 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още