IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch понижи оценката си за пет автономни области в Испания

Увеличава се опасността от ново понижение на кредитния рейтинг на Испания заради слабия растеж и проблемите при икономиите на бюджетни средства, предупреждава агенцията

22:11 | 14.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Fitch понижи оценката си за пет автономни области в Испания

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings днес понижи оценката си за пет испански автономни области, сред които влиятелната Каталония, заради силно нарастване на техните дългове на фона на усилията на Испания да излезе от икономическата криза и да възстанови доверието на пазарите, съобщава Франс прес.

С една степен е намален рейтингът на Каталония - от "А" на "А-", на Андалусия - от "АА-" на "А+", на Канарските острови - от "АА-" на "А+", на Валенсия - от "А" на "А-", а две степени е понижена оценката за Мурсия - от "АА-" на "А".

Всички оценки са придружени от отрицателни перспективи. Увеличава се опасността от ново понижение на кредитния рейтинг на Испания заради слабия растеж и проблемите при икономиите на бюджетни средства, предупреди Fitch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още