IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проверяват и Deutsche Bank за манипулации на междубанковите лихви?

Резултатите от проверката ще са готови в средата на месеца, според запознати

22:51 | 06.07.12 г.
Проверяват и Deutsche Bank за манипулации на междубанковите лихви?

Германският финансов регулатор BaFin проверява Deutsche Bank като част от по-широко разследване за възможни манипулации на Libor, предаде Ройтерс, като се позова на запознати анонимни източници.

Резултатите от проверката ще са готови в средата на месеца, допълват източниците на агенцията.

Германският регулатор засега отказва да коментира за проверка в банката, но призна, че има съмнения за манипулации на междубанковия лихвен процент.

"Ще се възползваме от целия спектър регулаторни инструменти, с които разполагаме, доколкото това е необходимо", коментира говорител на регулаторния орган.

Агенцията припомня, че на британската банка Barclays й беше наложена рекордна глоба заради манипулации на междубанковите лихвени проценти Libor и Euribor.

Заради Barclays в момента текат проверки в още десетина други финансови институции, от които са поискани обяснения за изчислението на междубанковите лихви.

Засега от Deutsche Bank също отказват коментар, но от тримесечният й отчет става ясно, че различни регулаторни органи са отправили към банката искания за обяснения във връзка с определянето на междубанковите лихви.

Тези запитвания се отнасят за различни периоди между 2005 и 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още