IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК: Прогнозите на испанското правителство са твърде оптимистични

Кабинетът на страната очаква 0,5% икономически спад догодина, докато според Европейската комисия той ще е три пъти по-голям

09:39 | 06.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕК: Прогнозите на испанското правителство са твърде оптимистични

Европейската комисия прогнозира икономически спад от 1,5 на сто в Испания през следващата година. Това е далеч по-песимистично очакване от заложеното от испанското правителство свиване на брутния вътрешен продукт от 0,5 на сто, пише Ройтерс.

Позовавайки се на предварителни документи на Европейската комисия, испанският вестник El Pais посочва, че за тази година се очаква свиване на икономиката на страната с 1,6 на сто, а през 2014 година е заложен ръст от 0,5 на сто.

Това също контрастира с прогнозите на правителството – те са за икономически спад от 1,5 на сто през тази година и ръст от 1,2 на сто през 2014 година.

Очакванията на ЕК относно бюджетния дефицит също се разминават с тези на испанското правителство. Кабинетът залага отрицателно салдо от 7,3 на сто за тази година, 4,5 на сто за следващата и 2,8 на сто за 2014 година, докато очакванията на ЕК са за бюджетен дефицит от 8 на сто през тази, 6 на сто през следващата и 5,8 на сто през 2014 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още