IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в Германия с неочакван спад през юни

Спадът изтрива напълно повишенията от април и май и е най-резкият месечен от декември 2012 г.

11:27 | 31.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на дребно в Германия с неочакван спад през юни

Продажбите на дребно в Германия са спаднали неочаквано през юни, след като проливните дъждове в началото на месеца са оставили част от пазаруващите вкъщи, показва местната статистика, цитирана от MarketWatch.

Продажбите са се понижили с 1,5% през миналия месец, изтривайки напълно повишенията от април и май и отбелязвайки най-резкия месечен спад от декември 2012 г. 

На годишна база спадът през юни е с 2,8%, като светъл лъч остава интернет търговията, която расте с 1,6%. За полугодието се отчита понижение от 0,1% на годишна база.

Слабите резултати ще озадачат икономистите, които предвиждаха, че стабилният немски пазар на труда и високата потребителска увереност ще подкрепят продажбите на дребно.

Германският икономически министър Филип Рьослер заяви вчера, че „частното потребление остава важна основа, която ще осигури допълнително ускоряване на растежа през годината“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още