IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Асмусен: Гърция трябва да продължи реформите

Членът на УС на ЕЦБ определи данните за гръцките финанси за първите седем месеца на годината като ободряващи

10:15 | 22.08.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Асмусен: Гърция трябва да продължи реформите

Гърция трябва да продължи структурните реформи, за да може да осигури успеха на настоящата икономическа програма, заяви членът на управителния съвет на Европейската централна банка Йорг Асмусен след среща с гръцкия министър на финансите Янис Стурнарас, съобщи ИТАР-ТАСС.

Асмусен, който е на посещение в Атина, определи данните за гръцките финанси за първите 7 месеца на годината като „ободряващи“, но призна, че „безработицата достигна неприемливо високо ниво“. Въпреки това той подчерта, че балканската държава „трябва да продължи с осъществяването на реформите“.

Представителят на ЕЦБ посочи, че е „фокусиран върху това текущата програма за Гърция да се увенчае с успех“. В тази връзка той отбеляза, че на срещите му в гръцката столица не е била обсъждана възможността за нов спасителен финансов пакет за страната.

При това той обърна внимание на приетото през ноември миналата година решение на съвета на министрите на финансите на държавите-членки на еврозоната (т. нар. Еврогрупа) за допълнителни мерки за подпомагане на Гърция при условие, че тя изпълнява поетите задължения по настоящата спасителна програма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
M37Unseen
преди 10 години
Гърция трябва да затегне кранчето, колкото се може повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още