IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ING ще започне отново да плаща дивиденти през 2015 г.

Банката цели изплащането на 40% от печалбата си като дивидент, след като изплати напълно правителствената помощ

10:16 | 31.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
ING ще започне отново да плаща дивиденти през 2015 г.

ING обяви, че ще започне да плаща дивиденти отново през 2015 г., след като спасената холандска банка се опитва да излезе от годините на преструктуриране, предизвикано от финансовата криза, съобщава Wall Street Journal.

Банката цели изплащането на 40% от печалбата си като дивидент, след като изплати напълно правителствената помощ. Това ще бъде първият дивидент на ING от 2008 г., когато тя бе близо до колапс по време на финансовата криза.

Банката е на път да завърши петгодишен план за преструктуриране, наложен й от антитръстовите регулатори в ЕС като условие за отпускането на спасителната помощ. ING продаде десетки активи в последните години, като в момента подготвя европейския си застрахователен бизнес за първично публично предлагане.

„Сега, когато сме в края на периода на преструктуриране, и след като програмата ни за продажба на активи и изплащането на задълженията към холандското правителство са почти приключили, ние се гордеем, че вече можем да погледнем към бъдещето“, коментира главният изпълнителен директор Ралф Хамерс, който пое поста през октомври.

ING обяви, че цели да увеличава кредитирането с по 4% годишно до 2017 г., да разшири нетния си лихвен марж до 1,50-1,55 процентни пункта, и да постигне коефициент разходи/печалба от 50-53%. Това трябва да доведе до възвръщаемост на собствения капитал от 10-13%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още