IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ING се нуждае от съкращаване на 7500 работни места

Пренасочването на клиентите към дигиталното и онлайн банкиране означава по-малко персонал, коментира финансовият директор Патрик Флин

12:01 | 13.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният финансов директор на ING Group Патрик Флин. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Главният финансов директор на ING Group Патрик Флин. Снимка: Архив Ройтерс

Печалбата на холандската банкова и застрахователна група ING за четвъртото тримесечие на 2012 г. не оправда очакванията, съобщава CNBC.

Нетната печалба на ING за миналото тримесечие е в размер на 1,434 млрд. евро, спрямо прогноза на анализаторите за 1,587 млрд.

Главният финансов директор на компанията Патрик Флин обаче обяви, че ще осъществи план за спестяване на 1 млрд. евро оперативни разходи годишно. 

По думите му групата се нуждае от съкращаване на 7500 работни места, като елиминирането на 2400 от тях бе оповестено официално с финансовия отчет.

„Трябва да реагираме на промененото поведение на клиентите, особено в банкирането на дребно, които се насочват все повече към дигитално и онлайн банкиране. За съжаление това означава по-малко персонал. Това е мащабна програма за осъществяване“, коментира Флин.

Според Флин групата се е представила добре въпреки трудната среда в Европа. Той посочи, че нетната печалба без извънредните ефекти е само с 5% по-ниска на годишна база.

Финансовият директор изтъкна, че банката е привлякла допълнителни депозити за 30 млрд. евро през миналата година, като е върнала на държавата 1 млрд. евро.

„Капиталовата ни адекватност от първи ред все още е една от най-добрите в Европа на ниво от 11,9%“, отбеляза Флин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още