IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва при всички положения ще отговори на санкциите на ЕС

Рестрикциите са вредни, но ще ги преживеем, заяви руският посланик в България Юрий Исаков

10:51 | 12.04.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Москва при всички положения ще отговори на санкциите на ЕС

Русия при всички положения ще отговори на санкциите на Европейския съюз (ЕС), заяви руският посланик у нас Юрий Исаков в интервю пред "Дарик радио".

Според него те са не само малко продуктивни, но и вредни, защото се връщат като бумеранг към тези, които ги инициират.

"Не се радваме, когато ни налагат някакви санкции, но ще го преживеем. Тези санкции ще ударят като бумеранг и по тези, които ги инициират - това е закон. Искам да припомня, че само обемът на търговията ни с ЕС миналата година наближи 500 млрд. долара. Навярно разбирате, че при такъв обем на икономическото взаимодействие и икономическите връзки не може да разсъждаваме в плоскостта на това колко болезнени ще бъдат тези санкции за една страна и да се надяваме, че негативният ефект за другата страна ще бъде нулев", посочи Исаков.

"В нашия свят, в който всичко зависи едно от друго, нищо безболезнено не може да произлезе от това. Първият, който хвърля бумеранг от санкции, трябва да си спомни, че този бумеранг ще се върне и може много болезнено да го удари", каза още руският посланик.

Още новини от страната и чужбина може да намерите в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Ясни са само маймунските желания! Всичко останало е скрито... и накрая винаги чрез желанията става обратното на 'ясното' :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Ясно че проблема може да се реши в полза и за двете страни, без да се намесват и САЩ.( http://computersbgn.blogspot.com ) ( http://iconomicabg.blogspot.com ) ( http://probabgn.ovo.bg )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Важното е, чрез противопоставянето да има желание за взаимни и постоянни санкции - да се приемат с желание от маймуните от двете страни на разделението! - иначе, ако просто им вдигнат данъците или лихвата на всички, заедно ще изреват ;)))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още