IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕП призова за спиране на планираните споразумения с Русия в енергийния сектор

Санкциите на ЕС са недостатъчни и трябва да бъдат засилени, заявиха депутатите

18:16 | 18.09.14 г. 28
Автор - снимка
Създател
ЕП призова за спиране на планираните споразумения с Русия в енергийния сектор

Членовете на Европейския парламент призоваха страните от общността да спрат планираните споразумения в енергийния сектор с Русия, включително и за газопровода „Южен поток”. Това става ясно от незаконодателна резолюция на депутатите, гласувана днес.

Европейските депутати призоваха ЕС да разглежда съоръженията за съхранение на газ, междусистемните връзки и съоръженията за обратно подаване като стратегически активи и съответно да регулира дела на трети страни в тези ключови сектори, съобщават от пресслужбата на Европарламента.

Депутатите подкрепиха и последните санкции на ЕС срещу Русия, определяйки руските контрасанкции, като „неоснователни“.

Те призоваха да бъде обмислено изключването на Русия от сътрудничеството в областта на използването на ядрената енергия за граждански цели и на международната платежна система SWIFT.

Със своята резолюция Европейският парламент приветства решението на Франция да спре доставката на вертолетоносачите „Mistral“ за Русия и призова държавите членки на ЕС да следват нейния пример при износа на стоки, като оръжия и материали с „двойна употреба“, който не попадат в договорения обхват на санкциите на ЕС.

Депутатите подчертаха още значението на „независимото, бързо и пълно разследване“, възложено на Холандския съвет за безопасност, относно катастрофата с полет MH17 на Malaysia Airlines, както и необходимостта да се изправят отговорните за катастрофата пред правосъдието.

Те настояха да бъде намерено политическо, а не военно решение и подчертаха „обратимостта и възможността за промяна на обхвата“ на санкциите на ЕС, в случай че ситуацията в Украйна се подобри.

Депутатите призоваха ЕС да улесни диалога между Украйна и Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

26
rate up comment 5 rate down comment 6
vzhekoff
преди 9 години
Абе ***, като разни компании добиват злато в България, да не би цената на златото да е "в пъти по-малка" ? Те да не са дошли тук заради черните очи на *** като теб ? Ще изсмучат всичко и ще те захвърлят като употребен презерватив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 11 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
Мисля че Южен поток пречи главно на плановете на американците да прередят всички на чешмата на руско - украинската граница ! Защото зад лозунгите им в "подкрепа" на Украйна стои и такава цел! Хайде на бас, че цялата газо-преносна мрежа ще падне в ръцете на евреи от Америка!!!?? Обзалагам се и че като следствие цените ще скочат. Официално за виновни ще се посочат руснаците разбира се!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 10 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
Предлагам на предложилите тези гениални идеи да започнем със "Северен поток" , след това "Ямал" после с тези през Украйна и тогава да приключим с "Южен поток". Като ще е да е! Всички солидарно! В противен случай, започват ни спохождат едни такива мисли, които никак не трябва да спохождат членовете на едно сплотено европейско семейство! ;) Интересно предложение имат тези депутати!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 8 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
тука и минуса да види колко и да не му се веруе и на мене не ми се вярваше, че NASA летят с руски двигатели ама е факт Russian Rocket Engine Ban on US Military Launches Could Affect NASA Spaceflighthttp://***.space.com/25876-russia-rocket-engines-american-spaceflight.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 11 rate down comment 4
alexx
преди 9 години
"Да започнат със спирането на северен поток и после да мислят за южен европеските тарикати."Е, откъде правят реверс на Украйна тогава :DТоя шистов газ го забравете. Толкоз химикали вкарват, че водата не става за нищо. Трябва да си копаме конвенционален - по принцип не ни трябва и много. След 7-8 години се връзваме и за азерския и сме горе-долу ОК.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 14 rate down comment 4
michaelis
преди 9 години
и само да вметна, че NASA ползват руски ракетни двигатели и нещо се бяха притеснили с тея политически простотии, а защо ползват руски питай тея в NASA. Явно и руснаците ги бива все пак в нещо имат всякакви инженери физици, математици, химици и жените са им ебливи, кво не им харесвате не знам ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 13 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
аз вас не мога да ви разбера втората световна та втората и Китай беше втората световна мишок ама мислиш ли че сега няма да изядат японците и там всичко живо в Азия. Те американците се изнасят от там имаше статия пак тука или не сте я видяли ли как ? Втората световна не е имало такива пушкала каквито има сега и ако не дай боже стане нещо ако мислиш тоя път, че и американците няма да намажат на тяхна територия мноо се ланготиш. С тея балистични простотии може такава заря да се спретне, че 50 години слънце да не видим и никой никъде не може да избяга
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 10 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
"Плюс това шистовия газ не замърсява природата" - (Както викаше Баш Майстора) МОЛИМ ? ама аз такива като теб не мога да ви разбера ама ставайте опаковайте багажа и заминавайте в САЩ. Американците ше лапнат един голям четвъртит с тая печатница където не се наядоха. Ставайте там в САЩ имат нужда от такива като вас да бачкате на 5 работи и да преуспявате
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 16 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 9 години
Абе, ти у ред ли си? Мислиш ли, като ги пишеш тези работи, или нема нужда, щото очакваш да четат такива като теб? Шистовият газ не замърсява природата! За разлика от другия ли? Той замърсява ли я?Поляците какво - не внасят руски газ ли? Имаш ли идея колко шистов газ са извадили цялата армада от копачи на шистов газ от Америка и Европа за 5 години в Полша?И ще успееш ли да ги разработиш тези български залежи до към 1-ви ноември, щото училищата и болниците очакват да има парно през зимата. Децата требва да могат да държат молив, а докторите скалпел, щото иначе остава версията, че ти и всичките драскачи за безкрайните алтернативи за природен газ в Европа сте най-обикновени дри^шляци, които се правят на експерти в анонимната среда на нета!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 12
milioner4e
преди 9 години
Еми Шеврон да, защо не. Има и други фирми. Но цената ще е в пъти по-малка и няма да си сврян като мишка и квото ти каже херцога на Вселената тва ше е иначе няма газ. Плюс това шистовия газ не замърсява природата има проблем и риск с шистовия петрол. Виж поляците дали треперат на руснаците. Въпрос е на топки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още