IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕП призова за спиране на планираните споразумения с Русия в енергийния сектор

Санкциите на ЕС са недостатъчни и трябва да бъдат засилени, заявиха депутатите

18:16 | 18.09.14 г. 28
Автор - снимка
Създател
ЕП призова за спиране на планираните споразумения с Русия в енергийния сектор

Членовете на Европейския парламент призоваха страните от общността да спрат планираните споразумения в енергийния сектор с Русия, включително и за газопровода „Южен поток”. Това става ясно от незаконодателна резолюция на депутатите, гласувана днес.

Европейските депутати призоваха ЕС да разглежда съоръженията за съхранение на газ, междусистемните връзки и съоръженията за обратно подаване като стратегически активи и съответно да регулира дела на трети страни в тези ключови сектори, съобщават от пресслужбата на Европарламента.

Депутатите подкрепиха и последните санкции на ЕС срещу Русия, определяйки руските контрасанкции, като „неоснователни“.

Те призоваха да бъде обмислено изключването на Русия от сътрудничеството в областта на използването на ядрената енергия за граждански цели и на международната платежна система SWIFT.

Със своята резолюция Европейският парламент приветства решението на Франция да спре доставката на вертолетоносачите „Mistral“ за Русия и призова държавите членки на ЕС да следват нейния пример при износа на стоки, като оръжия и материали с „двойна употреба“, който не попадат в договорения обхват на санкциите на ЕС.

Депутатите подчертаха още значението на „независимото, бързо и пълно разследване“, възложено на Холандския съвет за безопасност, относно катастрофата с полет MH17 на Malaysia Airlines, както и необходимостта да се изправят отговорните за катастрофата пред правосъдието.

Те настояха да бъде намерено политическо, а не военно решение и подчертаха „обратимостта и възможността за промяна на обхвата“ на санкциите на ЕС, в случай че ситуацията в Украйна се подобри.

Депутатите призоваха ЕС да улесни диалога между Украйна и Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

16
rate up comment 8 rate down comment 7
mathematician
преди 9 години
Споко, няма да се разпадне. То ако се разпадне нали знаеш кой ще най-печеливш?Само да вметна, че в Европа докато бушува Втората Световна Война - всичко живо бяга към САЩ. Ако ЕС тръгне към разпад - всичките мозъци на ЕС ще се изсипят в САЩ и американците ще станат още по-технологични и още по-богати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 10 rate down comment 8
michaelis
преди 9 години
разработи ги, техника имаш ли или ще помолим някой американски приятел като Шеврон ... " Извиняяйте ще може ли да ни извадите газта от морето да не мръзнем зимата и ше ви дадем някой лев и ако може без да ни замърсявате природата" И Шеврон ше каже ... "Готоо бе как нали сте в НАТО, приятели братя, ей сега или веднага да почнем ? .."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 10 rate down comment 11
michaelis
преди 9 години
направо нямам търпение да се разпадне това кухо EU и без това никаква полза, боли ме фара за безвизово пътуване и без ограничение за работа. Просто май всеки тряя да си хваща пътя, да ги *** и у *** американски *** нали те нема да мръзнат зимата. Дано поне тея Шотландци не излязат толкоз прости и да си решават сами каквото има да се решава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 16 rate down comment 8
robert
преди 9 години
Да започнат със спирането на северен поток и после да мислят за южен европеските тарикати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 9 rate down comment 16
milioner4e
преди 9 години
И интересно, ако си разработим шистите и газа в Черно море дали ще ни е по-зле, отколкото да зависим на 90% от вноса на руски газ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 15
milioner4e
преди 9 години
Това изобщо не е вярно. Абсолютно никой не е искал да натиква Германия в ъгъла. Дори 1936, когато вече е било ясно що за режим е в Германия, всички световни лидери са били в Мюнхен за Олимпиадата. Да не говорим, че Хитлер подписва с Русия споразумение, с което си поделят Полша и чак след анексирането Англия и Франция обявяват война. Защо искате да извъртите така нещата сякаш Путин е прав. Киев отдавна не е негов и по логиката по, която се говори, че Украйна винаги е била в Русия, така Русия може да си вземе Полша и Финландия, щото особено Полша е била доста време в състава на Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 7
mathematician
преди 9 години
Хитлер!! И той е дошъл с демократични избори и той е имал такава голяма, че и още по-голяма подкрепа. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 20
mathematician
преди 9 години
Сталин и руснаците са ненадминати в избиването на хора и правенето на мизерии.Само виж Северна Корея и Южна Корея. Едната остава при руснаците, другата при америкацните.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 9
econmist34323232
преди 9 години
Da obiasnia: v marketinga edna kompania se naso4va kam Operations, Clients ili R&D i optimizira 1-2-3 nesta v strategiata si. Kompaniata triabva da se difarencira v nioakoi ot tezi oblasti, za da iska po-visoki ceni. Tova e 4ast ot Wharton Business School on Coursera.org ili kompaniata prodava na niski ceni - masovo: Kompanii kato Mtel, CCHBC (Coca-Cola), Bulsatcom imat samo Operations - te ne poznavat klientite, ne razvivat produktite i ne se difarencirat na pazara. Da se gotviat i te: Mtel - otpisa okolo polovinata si kapital ...sega s malka mreja i cenova ataka, CCHBC barka "nesto" v Kostinbrod, a Bulsatcom niama kak da e tehnologichen lider s analitics, zastoto tova e druga industria (ne e za selo Dalboki, Stara Zagora, i s4upiha i televizora deto se vika) e.g see profits http://***.coca-colahellenic.com/investorrelations/keyfinancialdata A i vijte kakav e budjetnia deficit zamo za parvata polovina na godinata - takiva stimuli ne sa sustainable za stranata i se o4akva spad.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 20 rate down comment 11
trendline
преди 9 години
Не споделям твоето виждане. След като Западна Европа и САШ са направили толкова поразии в цял свят , ти да ми пишеш за демократични държави колко правилно действали - хайде няма нужда от цинизъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още