IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон няма да плати сметката за Brexit без търговска сделка

За тежки преговори с "проклета трудна жена" предупреди премиерът Тереза Мей своите европейски колеги

13:31 | 03.05.17 г. 22
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Без търговско споразумение Великобритания няма да плати сметката за Brexit, коментира британският главен преговарящ с ЕС Дейвид Дейвис, цитиран от Politico. Пред радио ВВС 4 той поясни, че Лондон ще влезе в преговорите "не като молител, а като преговарящ" и посочи, че не само ЕС определя правилата.

Дейвис отхвърли и информацията на Financial Times, че сметката, която Великобритания ще трябва да плати, за да напусне ЕС, ще бъде 100 млрд. евро. Предишни сметки показваха, че задълженията на Острова са около 60 млрд. евро.

"Имаме международни ангажименти, правни ангажименти, които ще бъдат определени по време на преговорите", посочи той.

Главният преговарящ в екипа на британското правителство обаче не отрече новината на Politico за истинското фиаско, в което се е превърнала официалната вечеря между председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и британския премиер Тереза Мей в Лондон.

Юнкер беше на посещение в Лондон, за да дискутира темата за Brexit. Източници на изданието коментираха, че разговорите между двамата са протекли много зле, а британците са "от друга галактика".

Дейвис коментира тази новина с думите, че това е част от първите маневри в разговорите и предупреди, че предстоят тежки времена.

По-рано и премиерът Тереза Мей, която се готви за предсрочни избори, коментира пред ВВС, че ще бъде "проклета трудна жена" за Юнкер при преговорите за излизане от ЕС. Тя посочи, че при избора на лидер на Консервативната партия във Великобритания някой от нейните колеги я е описал по точно този начин.

"Следващият, който ще го научи, е Жан-Клод Юнкер", каза Мей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

19
rate up comment 2 rate down comment 0
BogKa
преди 6 години
Еврото не е конкурент на Британската Лира .Само от това се вадят изводите .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 0
BogKa
преди 6 години
Един от водещите търговци и разпространители на наркотици ще сваля шапка на Брусулус , само мечти и въздушни постове и критики...... BULLSHIT
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 2
driverf1
преди 7 години
Брей.....,английската наглост не познава граници.....,ще платят като попове.....,иначе ИМБАРГО.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 3
v_tin
преди 7 години
Стига бе Джей. От страната стоят 500 милиона и печатница за пари, от втрана на наглосаксите стои единствено 35 милиона/ май са толкова/ Наистина ли смяташ че никой от ес не е толкова способен финансист колкото са тези от ситито. Изкара ги извънземни, просто така са се сложили нещата от да кажем 200 години. Относно изсмукването на капитали са смехории- нали и в европа остават заводи, ще обложат стоките извън ес с данък и чао бамбино. За застраховането е същото,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 0
Jay Gould
преди 7 години
:))))))))))) Добре!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 3
red6
преди 7 години
Защото ако не го направи, някой друг играч ще се появи, който няма да има против регулациите и данъците. По-добре да печелиш по-малко, отколкото да не печелиш въобще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 10 rate down comment 2
Jay Gould
преди 7 години
И защо да се пренася на европейска почва? Да го одрусат с 3000 вида регулации и данъци ли? :))))) Отлива в Англия върви в момента, но както казах, вече не е важно кой ще загуби - губят и двете страни, а кой има повече за губене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 7
red6
преди 7 години
Всичко това е вярно и релевантно, при положение, че тия дейности са закотвени в ситито. А те не са. Пазара от половин милиард човека обаче остава, както и дейностите по държавите. По вероятно е да има отлив от Англия. Много по-вероятно. В краткосрочен план ще има сътресение (което може и да се избегне за ЕС, ако / по-скоро като / функциите на ситито се пренесат на европейска почва. В средносрочен и дългосрочен план е ясно кой ще е победителя. Колкото и да им се иска на лордовете, вече опушиха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 2
Jay Gould
преди 7 години
При това англичаните могат лесно да засмучат огромна част от парите в ЕС като още повече намалят данъците. Могат да си го позволят и някой иска ли да им отреже пазара ще го направят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 2
Jay Gould
преди 7 години
Първи удар който може да понесе ЕС при късане на отношенията с британските финансисти ще бъдат лихвените проценти в ЕС, дори тези извън Еврозоната. Втори вероятен удар ще бъде по застрахователните премии. Сетихте ли се за Lloyd's, през които минава голяма част от общото застраховане, презастраховане, малка част от животозастраховането и една не малка част от морското застраховане. Ще се затегне финансирането на европейски компании и компании извън ЕС, но свързани с Европа на борсата и извънборсовия пазар в Лондон, ще бъде засегнат и пазара на облигации, което ще удари не само компаниите, но и правителствата. Относно валутния пазар, едно късане с Лондон може да увеличи маржовете между валутите, от което със сигурност печелившо ще е Ситито, а губещи, всички останали и най-вече Европа. Загубите в случай на късане на отношенията ще са за двете страни, но тези за ЕС ще са по-големи. http://investments.dir.bg/_wm/library/item.php?did=557647&df=773127&dflid=3-londonsko-siti-darzhi-po-silnite-karti-v-pregovorite-s-es
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още